Tension in land policy between EU-15 and accession states of 2004 - Greif, Franz
Vlastníctvo pôdy bolo vždy dôležitým predpokladom pre trvalé sociálno ekonomické pomery a vývoj krajiny. Kolektivizácia a následná dekolektivizácia po roku 1990. Vývoj pozemkového práva. Problémy reštitučných procesov. Získavanie pôdy cudzincami. Podmienky trhu s pôdou v krajinách SVE. Čo sa deje vo východných pohraničných oblastiach Rakúska. Očakávania a perspektívy trhu s pôdou - Poľsko, Maďarsko, Česko.