Diplomatické aktivity Jana Masaryka a jeho podíl na vzniku OSN po 2. světové válce - Carbol, Pavel
Jan Masaryk a jeho postoj k povojnovej medzinárodnej situácii. Významný diplomat medzi Západom a Východom. Masarykova snaha zabrániť rozdeleniu sveta. Aktívna účasť J. Masaryka v Organizácii spojených národov. Koniec jeho diplomatickej činnosti. Svetové uznanie činnosti J. Masaryka.