Aktuálne problémy globalizácie vo svetovom hospodárstve - Lipková, Ľudmila
Internacionalizácia a globalizácia, sprievodné javy. Tendencie fenoménu globalizácia, hnacie sily globalizácie. Vplyv globalizácie na národné ekonomiky - hospodársky vyspelé štáty, rozvojové štáty. Medzinárodné riešenie problémov rozvojových štátov. Význam summitov. Postavenie tranzitívnych ekonomík v procesoch globalizácie. Antiglobalistické hnutie.