Antidiskriminačný zákon a zásada rovnakého zaobchádzania v pracovnoprávnych vzťahoch - Barancová, Helena
Prijatím zákona č. 365/2004 Z.z. o rovnakom zaobchádzaní v niektorých oblastiach a o ochrane pred diskrimináciou a o zmene a doplnení niektorých zákonov došlo k transformácii niekoľkých smerníc Európskej únie, predovšetkým smernice č. 2000/78/ES, ktorá ustanovuje všeobecný právny rámec pre rovnaké zaobchádzanie a ktorá sa z hľadiska svojho predmetu dotýka hlavne oblasti pracovnoprávnych vzťahov. Prehľad niektorých problematických častí normatívneho textu zákona a s tým súvisiace interpretačné problémy.