Corporate Governance v bankách: severský pohled - Andresen, Dag
Zvýšená pozornosť správe a riadeniu organizácií (corporate governance) pomáha sústreďovať myšlienky predstavenstiev a vedení bánk a orgánov dohľadu na to, ako banky môžu najlepšie vykonávať svoju rolu v spoločnosti. Role a kompetencie. Prehľad riadiacich orgánov podniku. Riadiace orgány v skupine Nordea. Predstavenstvo: konečná zodpovednosť za spoločnosť. Výbor predstavenstva pre audit. Generálny riaditeľ. Interný a externý audit.