Kde sa dnes nachádza Dohovor o biologickej diverzite? - Straka, Peter
Desať rokov potom, čo sa Slovenská republika stala zmluvnou stranou Dohovoru o biologickej diverzite, sa začal riešiť projekt Idnetifikácia priorít a rozvoja kapacít pre plnenie záväzkov vyplývajúcich z globálnych dohovorov. Ide o Dohovor o klimatickej zmene, Dohovor o biologickej diverzite a Dohovor o boji proti dezertifikácii v krajinách postihnutých suchom. Plnenie a implementácia týchto dohovorov je podmienkou kvality života. Ďalšie environmentálne konvencie na rôznych úrovniach, ktorých je Slovensko formálnym členom.