Dobrovoľný nástroj v službe ekológie
Environmentálna politika pomáha napĺňať stratégiu trvalo udržateľného rozvoja. Program environmentálneho označovania výrobkov slúži na podporu výroby, predaja a spotreby výrobkov s vyššími environmentálnymi kvalitatívnymi kritériami. Ich prednosťou sú nižšie negatívne dopady na životné prostredie. Tri vývojové etapy environmentálneho označovania. Sledované aspekty.