Zmena vývoja globálnej ekonomiky na začiatku 21. storočia - Balhar, Víťazoslav
Dve skutočnosti ovplyvňujúce zmeny vo vývoji globálnej ekonomiky: nástup obdobia nízkej úrovne ekonomického rastu, spojený s viacerými faktormi krízového vývoja USA, Západnej Európy i Japonska, medzníkom vo vývoji globálnej ekonomiky je útok globálneho terorizmu proti USA i celému vyspelému Západu. Stratégia USA, Európskej únie vo vývoji globálnej ekonomiky. Dlhodobá recesia japonskej ekonomiky. Zásadné zmeny vo vývoji globálnej ekonomickej stratégie, významné fenomény v tejto sfére.