Európska ústava - menšia revolúcia v EÚ - Pitoňák, Andrej
Európska únia - koexistencia Európskych spoločenstiev. Nevyhnutnosť vytvorenia ústavy pre občanov Európy - úloha pre Konvent o budúcnosti Európy. Otázka výberu názvu pre zjednotenú Európu. Návrh ústavnej zmluvy je v štádiu príprav.