Inšpiratívnosť a limity neoaristotelovskej etiky - Palovičová, Zuzana
Kritika modernej morálnej filozifie. Oživenie záujmu o grécke morálne myslenie a návrat k k Aristotelovej etike. Inšpiratívnosť Aristotelovej etiky pre dnešného človeka. MacIntyrova diagnóza moderny. Emotivizmus. Emotivistické charaktery a emotivistický subjekt. Návrat teológie do etiky. Limity neoaristotelizmu.