Rating fondu zaujímavejší ako hviezdičky - Brondošová, Jana
Rating fondu - prezradí investorom v prehľadnom hodnotení kvalitu fondu. Hodnotenie podielových fondov - ratingy, skóringy, ceny. Na Slovensku sa zatiaľ ujali skóringy, nazývané tiež rankingy. Rankingy hodnotia minulosť. Rating berie do úvahy aj prípadné riziko fondu a jeho budúcnosť. Ciele ratingu. Prideľovanie ratingovej známky. Rating uľahčuje investorom výber fondu.