Úrokové sadzby dosiahli dno a začínajú rásť - Kláseková, Martina
Obdobie zlacňovania bankových úverov na Slovensku sa skončilo. Ceny pôžičiek sa ocitli na dne a postupne začínajú stúpať. Dôvody rastu úrokov. Dopad rastu na klientov. Otázna reakcia menších bánk - konkurencie. Najvýraznejšie mohli pocítiť zmeny na trhu podniky, ktoré čerpajú úvery pri variabilnej sadzbe viazanej na BRIBOR. Dobrou správou je, že zvýšenie úrokových sadzieb možno očakávať aj pri vkladoch.