K otázke vzniku a významu bioetiky - Smolková, Eva
Vznik nových hodnotových očakávaní a potreba ich reflektovania v rámci etických systémov. Pojem bioetika. Stanovenie jej cieľov a základných problémových okruhov. Problémy týkajúce sa života v tradičnom filozofickom skúmaní. Posudzovanie "čo je dobré" a "čo je zlé". Tradičné normy a problematika ovplyvňovania základov života či ľudskej prirodzenosti.