Pôsobenie medzinárodného makroekonomického prostredia na finančný manažment podnikov - Vlachynský, Karol
Faktory medzinárodného makroprostredia pôsobiace na finančné trhy. Nerovnomerné rozdelenie bohatstva. Zdroje globálnej nerovnováhy. Rozdielny vývoj ekonomicky najsilnejších regionálnych celkov, ktorými sú v súčasnosti USA, Európska únia, Japonsko a Čína. Ekonomnická charakteristika týchto ekonomík. Spoločné vývojové procesy vo svetových financiách. Rast nestability finančných trhov, čo zvyšuje rizikovosť financií podnikateľskej sféry.