Legislatíva a ochrana spotrebiteľa v únii - Korčoková, Marína, 1970-
Systém ochrany bezpečnosti produktov v Európskej únii zabezpečený smernicami a nariadeniami. Systém RAPEX - bezpečnosť potravinárskych výrobkov. RAPEX-EHLASS : zber údajov o nehodách v domácnosti a vo voľnom čase. Výstražný systém RASFF - výmena informácií o vykonaných opatreniach v rámci zaistenia bezpečnosti potravín. Systém bdelosti pre lekárske prístroje. Systém REACH - týka sa výroby alebo dovozu chemických látok vo väčšom množstve ako 1 tona ročne.