Vplyv prílevu priamych zahraničných investícií na objem a exportnú štruktúru Slovenska - Dudáš, Tomáš, 1976-
Výsledky skúmania vplyvu prílevu PZI na objem a štruktúru slovenského exportu v rokoch 1996-2003. Slovenský export je založený na spoločnostiach s rozhodujúcou zahraničnou majetkovou účasťou. Prílev PZI vážne pretvoril aj štruktúru slovenského exportu. Dve najdôležitejšie položky - automobily a elektrotechnika. V budúcnosti možno očakávať ďalšie posilnenie týchto dvoch položiek. Najvýraznejšie prílev PZI ovplyvní automobilový priemysel, v roku 2007 bude na Slovensku vyrobených asi 1 milión osobných áut, 99 percent bude sledovať na export.