Európsky projekt v rámci vývoja svetovej ekonomiky v období 20. storočia a na začiatku 21. storočia - Helmeczyová, Anna
Načrtnutie a objasnenie niektorých skutočností, ktoré prispeli na začiatku k vzniku, neskôr k vyformovaniu regionálneho zoskupenia krajín na európskom kontinente do terajšej podoby Európskej únie. Porovnanie so vznikom a existenciou menovej oblasti v USA. Ťažkosť predvídať budúcnosť vývoja EÚ.