Míč je na domácí polovině - Tesař, Filip
Daytonská dohoda z novembra r.1995 vnímaná ako koniec vojny v Bosne a Hercegovine. Situácia v povojnovej Bosne a Hercegovine. Pretrvávajúce etnické nepriateľstvo medzi Srbmi, Chorvátmi a Bosniakmi. Moc politických strán v štátnych inštitúciách. Etnizovaná politika. Povojnový návrat utečencov. Sociálna politika. Hospodárstvo podporované zahraničnými investíciami. Najvyššia zákonodarná moc v rukách Vysokého predstaviteľa pre implementáciu civilnej časti Daytonskej dohody. Málo funkčné usporiadanie brzdou v riešení problémov.