Spravodlivá vojna v Iraku ? - Kiapeš, Daniel
História a vývoj teórie spravodlivej vojny až po aktuálne vnímanie spravodlivosti vojenských konfliktov. Motívy a argumenty americkej strany pred uskutočnením invázie. Morálne otázky, ktoré v prípade tejto operácie nevyhnutne vyvstali. Autor sa snaží preskúmať argumenty oboch strán a prostredníctvom porovnávania atribútov spravodlivej vojny zistiť, či americká strana postupovala v súlade s nimi.