Investovanie do informačných systémov a informačných technológií vo verejnej správe - Čarnický, Štefan
Investovanie do informačných systémov a informačných technológií (IS/IT) vo verejnej správe. Zohľadnenie aspektov spojených s investovaním do IS/IT ako prínosy, audit IS/IT, požiadavky na ľudské zdroje a pod. Doposiaľ nejestvuje jednotná metodológia pri posudzovaní investícií do informačných systémov a technológií vo verejnej správe, preto sa využíva metodológia zaužívaná v podnikovej sfére. Výrazný rozdiel, ktorý sa zohľadňuje pri audite IS/IT vo verejnej správe, je posudzovanie investícií do informačných systémov a technológií. Kým v privátnej sfére majú tieto investície zabezpečiť zisk, vo verejnej správe je účelom do IS/IT prispieť k uspokojeniu verejného záujmu a dodržaniu pravidiel hospodárenia rozpočtových organizácií.