Ľudský faktor v procese riadenia podnikových zmien - Čepelová, Anna
Problematika riadenia podnikových zmien s ohľadom na význam a postavenie ľudského kapitálu v uvedenom procese. Teória ako aj podniková prax uvádza a realizuje celý rad zmien vyplývajúcich z odohrávajúcich sa interných ako aj externých procesov. Zmena, bez ohľadu na to kým a kde je realizovaná, je vo svojej podstate reakcia na vzniknuté potreby podniku alebo jej niektorej organizačnej zložky. Neoddeliteľnou súčasťou každej zmeny, ako reakcie na akcie v prostredí je človek. Človek, ktorý vystupuje v rozličných úlohách a to ako ten kto zmenu vyvoláva, zmenu realizuje, alebo ten koho sa zmena priamo dotýka.