Vzdelávanie sa pre svet stáva strategickou záležitosťou - Wagnerová, Ružena
Rozhovor autorky článku s eurokomisárom pre vzdelávanie, kultúru a multilingvizmus Jánom Fígeľom. Problém zaostávania európskej vedy a výskumu za Japonskom a USA. Dôležitosť odstraňovania bariér pre rozvoj vedy a výskumu. Zaostávanie Slovenska za priemerom Európy. Rozdiely medzi západnými a východnými univerzitami. Pozícia slovenského vzdelávacieho systému v únii. Otázka kvality vzdelávacieho systému.