Lidská stránka řízení změn - Folaron, Jim
Dôležitosť ľudskej stránky v procese zmien nemôže byť podceňovaná. Identifikácia potenciálneho odporu - dôvody, prečo sa ľudia vzpierajú zmenám. Všeobecná pripravenosť. Emocionálna pripravenosť. Schopnosť verzus túžba po zmene - schopnosť, riadenie, spôsobilosť, príležitosť, motivácia. Zahrňte do procesu motiváciu použitím ABC (Antecedents, Behaviors, Consequences).