Ekonomický vývoj v Kórejskej republike - Lipková, Ľudmila
Ekonomika Kórejskej republiky patrí k tzv. ázijským tigrom. Od 60. rokov 20. storočia zaznamenáva vysoké prírastky HDP, popri kvantitatívnom raste zaznamenala kórejská ekonomika i významné kvalitatívne štrukturálne zmeny. Napriek tomu koncom 90. rokov 20. stor. - vznik finančnej, menovej a následne ekonomickej krízy, z ktorej sa však krajina vedela dostatočne rýchlo vymaniť. V súčasnosti vláda realizuje plán ekonomického rozvoja , ktorý má viesť k zvýšeniu HDP.