Čo spája a čo rozdeľuje európske regióny - Polakovič, Ivan
Najvyšší hospodársky rast v najchudobnejších európskych regiónoch. Prehlbovanie rozdielov medzi najbohatšími a najchudobnejšími regiónmi. Rozdiely v hospodárskej prosperite a v kvalite života. Sociologický ukazovateľ - pomer samostatne zárobkovo činných osôb v regióne. Taliansko - krajina s najväčším počtom takýchto regiónov. Európske regióny s najväčším počtom vysokoškolsky vzdelaných obyvateľov.