Posun vymedzenia práva a úloha pojmov prirodzené právo, právne princípy, spravodlivosť a ľudské práva - Bárány, Eduard
Pojmy prirodzené právo, právne princípy, spravodlivosť a ľudské práva sú si obsahovo blízke a vyjadrujú snahu o dobré právo v zmysle práva zodpovedajúceho nielen záujmom, ale aj ideálom a hodnotám. Vplyv postmodernej situácie na tieto pojmy.