Alternatívy globalizácie - (neo)regionalizácia - Lysák, Ladislav
Nežiadúce vplyvy globalizácie v oblasti sociálnej, kultúrnej, ekologickej, potreba humanizácie globalizácie. Obavy o zachovanie identity a prosperity. Vlny protestných akcií po celom svete. Eliminácia negatívnych dôsledkov globalizácie. Stupne regionálnej integrácie.