Základní aspekty řízení učební činnosti žáků jako aktivní konstrukce poznání - Hajerová, Lenka
Základné aspekty konštruktivistického poňatia výučby. Vzdelávací proces je popisovaný ako interakcia štyroch základných faktorov: učiteľa, žiaka, vzdelávacích postupov a kurikula. V článku je zmienená kvantitatívna diagnostika prekonceptov a pozornosť je venovaná tiež prameňom poznania a ich didaktickému spracovaniu. Štrukturácia vyučovacích hodín v konštruktivisticky prevedenej výučbe.