Hrozí čínskej ekonomike prehriatie? - Baláž, Vladimír
Ekonomický rozvoj Číny ťahaný predovšetkým vysokým prírastkom investícií a čistého exportu. Nízke deficity verejných financií. Príliš rýchly rast a možnosť prehriatia čínskej ekonomiky. Rastúci objem devízových rezerv. Prebytky v zahraničnom obchode. Prílev kapitálu zo zahraničia. Špekulatívny kapitál a jeho efekty. Fixný kurz čínskeho jüanu. Vytváranie zlých úverov. Štátom riadená finančná sféra. Opatrný prístup čínskej vlády k privatizácii bankového sektora.