Dynamická optimalizácia (optimal control theory) - Lukáčik, Martin, 1974-
Optimalizačný prístup v ekonomických vedách ako dôležitý prvok každej ekonomickej teórie. Statická optimalizácia a optimalizácia pre dve časové obdobia. Dynamická optimalizácia s diskrétnym časom. Dynamická optimalizácia so spojitým časom.