Možnosti a predpoklady rozvoja vysokorýchlostnej železničnej dopravy - Škalda, Pavel
Perspektívy rozvoja infraštruktúry členských krajín EÚ v strednej a východnej Európe do roku 2020. Prednosti a výhody prevádzky a prepravy na vysokorýchlostnej trati (VRT). Parametre výstavby VRT - rýchlosť 350 km/hod. Riziká výstavby a prevádzky VRT. Projekt transeurópskej železničnej siete. Odporúčanie pre ďalší postup prípravy výstavby VRT.