Komentár k poslednej novelizácii právnej úpravy dane z motorových vozidiel vykonanej zákonom č. 517/2005 Z.z. - Galbavá, Zdenka
Zmeny, ktoré zákon 517/2005 Z.z. vykonal v ustanoveniach upravujúcich daň z motorových vozidiel /body 44 až 67 novely/ s účinnosťou od 1. decembra 2005. Novela rešpektuje zámery v oblasti miestnych daní, ktoré predpokladajú okrem posilnenia právomoci a zodpovednosti orgánov samosprávy aj posilnenie významu miestnych daní z hľadiska ich výnosov.