Globalizácia a zmeny v cieľoch podnikateľskej činnosti - Vlachynský, Karol
Globalizácia sa stáva zjednocujúcim faktorom rozdielnych vývojových tendencií súčasného sveta. V ekonomickej oblasti významne ovplyvňuje aj vývoj cieľového správania podnikateľskej sféry. Stanovenie podnikateľského cieľa zodpovedajúceho aktuálnym podmienkam rozvoja spoločnosti je významným predpokladom úspechu. Vývoj základného cieľa podnikateľskej činnosti. Aktuálne tendencie pôsobiace na cieľové správanie podnikov.