Assessing the development of labour productivity in the EU countries - Klíma, Jan
Posúdenie vývoja produktivity práce v HDP na jednu zamestnanú osobu v EÚ 15. V referenčnom období rokov 1994-2003 boli vyhodnotené krajiny EÚ a pre porovnanie USA a Japonsko. Pre matematicko-štatistickú analýzu boli použité metódy regresnej a korelačnej analýzy a vývojové trendy. Rastúci trend vývoja je najsilnejší v Írsku. Najväčší pokles môžeme sledovať v Taliansku a Nemecku. Vývojový trend v Českej republike je mierne rastúci.