Profesionalizácia sprievodcov cestovného ruchu a sprievodcovských služieb na medzinárodnom trhu - Novacká, Ľudmila, 1953-
Pojem sprievodca cestovného ruchu. Ponímanie profesie sprievodca cestovného ruchu a jeho kompetencie. Vzdelávanie sprievodcov cestovného ruchu. Trh práce sprievodcov. Vzdelávanie učiteľov, resp. lektorov. Základné princípy a zásady etiky sprievodcovskej činnosti. Sprievodcovské služby v cestovnom ruchu.