Hodnotové řízení na základě dílčích aktivit a jeho využití při řízení - Šoljaková, Libuše
Vývoj línií riadenia na základe čiastkových aktivít. Rozvoj nástrojov manažérskeho účtovníctva, ktoré sa opierajú o informácie spojené s aktivitami, činnosťami a procesmi. Vymedzenie a klasifikácia aktivít. Aktivita ako základný prvok podnikateľského procesu. Hodnotové riadenie na základe aktivít. Vzťah nákladov k aktivitám a výkonom. Náklady variabilné vo vzťahu k jednotlivým aktivitám a náklady fixné. Riadenie nákladov vo vzťahu k aktivitám. Analýza ziskovosti s využitím informácií o aktivitách. Analýza ziskovosti po línii výkonov a po línii zákazníkov. Faktory ovplyvňujúce celkovú ziskovosť zákazníka.