Chudoba je zlyhaním spoločnosti - Kubišová, Martina
Sociálne podnikanie ako forma riešenia chudoby a sociálnej exklúzie Rómov. Sociálna exklúzia - vylúčenie alebo vytlačenie určitej skupiny na okraj spoločnosti na základe rôznych faktorov. Individuálna a skupinová chudoba. Možným riešením rómskej otázky je sociálna inklúzia. Možnosti zvyšovania zamestnanosti Rómov.