Ohlédnutí za rokem 2005 v rozvojové problematice - Lebeda, Petr
Summit Valného zhromaždenia OSN nazvaný Milénium + 5. Rozpory medzi veľkými stredne rozvinutými krajinami a najchudobnejšími rozvojovými krajinami. Prínos summitu krajín G8. Odpustenie dlhov najzadlženejším chudobným krajinám. Ministerská konferencia WTO v Hongkongu. Problém obmedzenia poľnohospodárskych dotácií. Svetové sociálne fórum v Porto Alegre a globálna solidarita a humanitárna pomoc.