Regionálna politika Európskej únie a jej historický vývoj - Oravec, Roden
Počiatky vzniku regionálnej politiky Európskej únie, ktoré siahajú do roku 1957. Nástroje regionálnej politiky. Založenie Európskej investičnej banky a vznik prvých dvoch štrukturálnych fondov, ktoré slúžili na podporu tvorby spoločných politík členských štátov EHS. Historický vývoj regionálnej politiky ako aj hospodárskej a sociálnej súdržnosti spätý s postupným rozširovaním Európskej únie.