Je Portugalsko malý štát? - Rusiňák, Peter
Kvantitatívne a kvalitatívne charakteristiky Portugalska. Postavenie Portugalska zaraďovaného vo väčšine prípadov do skupiny tzv. malých štátov. Komparatívne prednosti Portugalska, vychádzajúce z troch základných fundamentov - historickej identity, osvojenia si európskych hodnôt a univerzalizmu.