Fundamentalizmus jeho základy, charakteristika, príčiny vzniku a špecifiká - Sayfiddinov, Alisher
Návrat náboženského faktora do politiky v podobe fundamentalizmu. Pojem fundamentalizmus. Základy a charakteristika fundamentalizmu, príčiny jeho vzniku a špecifiká. Fundamentalizmus islamský, židovský, protestantský, katolícky, pravoslávny.