Pohodlným pomocnú ruku nepodávajú - Kozovský, Dušan
Prehlbujúce sa ekonomické a fiškálne nerovnosti medzi územnými celkami vedú k rastu horizontálnej fiškálnej nerovnováhy. Riešením problému by mal byť systém finančného vyrovnávania. Zámer a stratégia vyrovnávania. Štát alebo samospráva. Zásady vyrovnávania.