Znalostná kultúra v podniku - predpoklad implementácie manažmentu znalostí - Mesároš, Peter
Základné predpoklady efektívneho sprostredkovania a vzájomnej výmeny znalostí v podniku. Práve vzájomná výmena poznatkov, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou strategickej koncepcie manažmentu znalostí je do veľkej miery ovplyvnená podnikovou kultúrou. Formovanie „znalostnej kultúry“, t.j. kultúry podporujúcej komunikáciu a výmenu znalostí medzi jednotlivcami a skupinami je v súčasnosti veľkou ambíciou tých podnikov, ktoré si uvedomujú potrebu prechodu na systém riadenia využívajúci intelektuálny kapitál.