Konkurenceschopnost zemí - definice a přístup k měření (příklad zemí Visegrádské čtyřky) - Pazour, Michal
Pojem a chápanie konkurencieschopnosti. Definícia konkurencieschopnosti na úrovni krajín a vzťah medzi jednotlivými úrovňami subjektov národnej ekonomiky, ktoré konkurencieschopnosť krajiny determinujú. Prezentácia vybraných definícií konkurencieschopnosti používaných medzinárodnými organizáciami pre analýzu konkurenčného postavenia jednotlivých krajín. Analýza merania konkurenčného postavenia krajín Višegrádskej štvorky.