Úloha informácií pri rozhodovaní na trhu v podmienkach rizika a neistoty - Martincová, Marta, 1955-
Rozhodovanie v podmienkach rizika. Význam informácií pri znižovaní rizika. Poistenie proti riziku. Pojem špekulácia. Ekonomická funkcia špekulantov. Špekulatívne trhy. Teória hier a správanie sa oligopolných trhov. Nashova rovnováha. Racionálne hľadanie informácií. Asymetrické informácie.