Realizácia cezhraničnej spolupráce na príklade Slovenska a Poľska - Marková, Viera
Súvzťažnosť regionálneho a cezhraničného rozvoja. Možnosti cezhraničného rozvoja, a tým aj rozvoja zaostalých regiónov SR. Možnosti odbúravania existujúcich bariér so strednej Európy. Realizácia regionálnej politiky EÚ v kontexte cezhraničnej spolupráce. Programová a finančná realizácia cezhraničnej spolupráce. Realizácia cezhraničnej spolupráce na základe prijatých dokumentov na príklade Slovenska a Poľska. Bariéry rozvoja cezhraničnej spolupráce z aspektu malých a stredných podnikov a možnosti ich odstraňovania.