Nepokoje ve Francii na konci roku 2005 - Eichler, Jan
Nepokoje a násilnosti na konci r. 2005 vyrastajúce z rozporuplnosti francúzskej prisťahovaleckej politiky. Africkí prisťahovalci vo Francúzsku. Podmienky a spôsob života prisťahovalcov na okrajových sídliskách miest. Subjektívne príčiny násilností. Hrozba islamizácie. Riešenie vyhrotenej situácie.