Hodnota podniku, její měření a řízení - Kislingerová, Eva
Meranie hodnoty podniku. Využitie základných skupín metód - metódy majetkové, výnosové a metódy založené na práci s informáciami kapitálového trhu. Základné činitele hodnoty podniku. Maximalizácia hodnoty podniku - zvýšenie voľného peňažného toku generovaného podnikom (FCFF), zvýšenie očakávaného tempa rastu, preĺženie doby mimoriadneho tempa rastu, zníženie nákladov kapitálu (WACC). Očakávaný rast. Diskontná miera.