Regionální vývoj v České republice po roce 1990: reformace či deformace? - Sucháček, Jan
Pojmové vymedzenie kategórií regionálny rast a regionálny rozvoj. Chronológia koncepcií regionálneho rozvoja. Liberálna paradigma regionálneho rozvoja. Regionálna politika inšpirovaná neoklasickými a neoliberálnými prístupmi. Keynesovská paradigma regionálneho rozvoja. Marxisticko-socialistická paradigma. Moderná paradigma - neoendogenný regionálny rozvoj. Nesúlad systémových makroštruktúr a regionálno-rozvojovej paradigmy v Českej republike. Tranzitívne ekonomiky vo svetle koncepcií regionálneho rozvoja.