Medzinárodné audítorské štandardy ISA 530 - Výber vzorky v audite a ostatné výberové testovacie postupy - Matejička, Peter
Cieľom ISA 530 je vytvoriť zásady a poskytnúť návod na používanie postupov pri výbere vzorky a ostatných prostriedkov výberu položiek na testovanie s cieľom získať audítorské dôkazy. Posudzovanie rizika pri získavaní dôkazov. Výber položiek na testovanie na účely zhromažďovania audítorských dôkazov. Návrh vzorky. Veľkosť vzorky. Výber vzorky. Vykonanie audítorských postupov a vyhodnotenie výsledkov zo vzorky.